Fuji Apple Tarte Tatin

Fuji Apple Tarte Tatin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Tarte Tatin z jabłkami Fuji. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.0 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, ciasto francuskie, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Jabłkowa Tatin, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Tarta Jabłkowa Tatin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. Spryskaj patelnię o średnicy 8 cali z 3-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Jabłka obieramy, ćwiartki i rdzeniujemy; układamy w misce i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz cukier i 6 łyżek wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie po bokach patelni z mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać masło (karmel energicznie bąbelkuje); wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
MasłoMasło
5
Na przygotowaną patelnię wlać karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ostudzić 5 minut.
7
Pracując ostrożnie, stań jabłka na końcu w koncentrycznych kręgach na patelni, stykając się ze sobą tak bardzo, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wszystkie pozostałe ćwiartki jabłka pokroić w cienkie kliny; wstawić do pustych przestrzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Umieścić patelnię bezpośrednio na średnim ogniu i doprowadzić karmel na wolnym ogniu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść patelnię w piekarniku; piec, aż jabłka będą miękkie i bąbelki karmelu gęsto, od czasu do czasu naciskając jabłka lekko łopatką do zagęszczenia, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Tymczasem rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej. Używając 9-calowego DNA tart pan jako pomocy, Wytnij 9-calowy Okrągły; przekłuj wszystko widelcem. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
12
Wyjąć patelnię z piekarnika. Top jabłka z ciasta; podłożyć brzegi. Powrót do piekarnika; piec, aż ciasto będzie złote, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przenieś patelnię do stojaka. Ostudzona tarta całkowicie na patelni, około 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść talerz na patelni. Trzymaj talerz, patelnię i odwróć; tarta wypadnie na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Pokroić w kliny i podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn