Frytki ze steków

Frytki ze steków
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić Steak Frites w domu. Jedna porcja zawiera 795 kalorii , 50 g białka i 47 g tłuszczu . Za 6,24 USD za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga steków typu ny strip, wina, soli i oliwy z oliwek. Ten przepis zachwycił 3 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest idealny na walentynki . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67% . Podobne przepisy obejmują smażone steki , azjatyckie smażone steki oraz stek au poivre i frytki .

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 1/2 do 2 cali oleju na głębokiej patelni na średnim ogniu do 325 F stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3
Każdy plasterek pokroić w cienkie paski.
4
Połóż pokrojone ziemniaki na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Włóż po 2 duże garście ziemniaków na gorący olej, w 2 partiach. Gotuj ziemniaki przez 2 minuty i przenieś je na talerz wyłożony ręcznikiem. Podnieś temperaturę do średniej, aż do 375 stopni F. Pozwól olejowi wzrosnąć do wyższej temperatury, od 3 do 5 minut. Włóż ziemniaki do oleju w 2 partiach, aby były chrupiące, gotując je do głębokiego, złotobrązowego koloru, kolejne 2 do 3 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Wyjmij ziemniaki z oleju, aby oczyścić ręczniki i odsączyć. Dopraw drobną solą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól DrobnaSól Drobna
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
W przypadku steków rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj trochę oleju na patelnię, 1 obrót. Steki dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Połóż steki na patelni i smaż po 2 minuty z każdej strony. Zmniejsz ogień do średniego i smaż steki 6 minut dłużej w przypadku średnio rzadkich, 8 minut w przypadku średnio wysmażonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wyjmij steki na ciepły talerz, aby odpoczęły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
11
Na patelnię dodaj 2 łyżki masła i szalotkę. Smaż szalotkę 2 lub 3 minuty, dodaj mąkę na patelnię i smaż jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Wlać wino na patelnię i unieść wodę z patelni do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodaj ostatnią łyżkę masła i zdejmij patelnię z ognia. Polej steki winem i sosem szalotkowym i podawaj z gorącymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn