Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping
Placki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka skórki cytrynowej, sardeli, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping, Zielony Bogini SOS Zanurzeniowy, oraz Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; mieszaj do momentu, aż mieszanina zostanie dokładnie wymieszana. Przy pracy maszyny dodaj olej przez rurę zasilającą; puree, aż mieszanina będzie najbardziej gładka.
Dodaj crème fraîche; processuntil gładkie.
Przełożyć sos do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.Rewhisk przed użyciem.
Przesiać mąkę i 1/2 łyżeczki do herbaty do średniej miski. Dodać piwo, żółtka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę lemonjuice, skórkę cytrynową i trzepaczkę aż do wymieszania.
Niech ciasto stać w roomtemperatura co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. Rewhisk przed kontynuowaniem.
Napełnij dużą miskę wodą; addremaining 1 łyżka soku z cytryny. Używając dużego noża, odetnij górną połowę 1 karczocha, a następnie odetnij wszystkie, ale 3/4 cala łodygi.
Usuwajdługie zewnętrzne liście, aż tylko 2 rzędy często zielonych liści pozostaną w środku. Używając obieraczki do warzyw, łodygę do skórki.
Wytnij karczochdługośćw prawo na pół. Używając noża do parowania, Wytnij kłujące dławik w środku; Odrzuć.
Potnij Artichoke wzdłuż na 1/4-cala-grube plastry; natychmiast umieścić w wodzie cytrynowej.Powtórz z pozostałymi karczochami.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na dużej patelni na średnim ogrzaniu.
Dodaj karczochy i 1/2 szklanki wody z kranu na patelni; posypać solą i pieprzem.Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy zmiękną i odparuje woda, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Linia duża blacha do pieczenia z kilkuwarstwy ręczników papierowych. Ubij białka w misce średniej do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Składa białe do ciasta, a następnie złożyć w karczochy.
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do większychsaucepan, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Przymocuj termometr deep-fry do boku patelni; ogrzać olej do 191°. pracując partiami, kropluj mieszaninę z łyżkami stołowymi do oleju; smażyć na złoty kolor, często obracając, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś placki na ręczniki papierowe.
Placki przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki.