Frytki z bakłażana z miodem i solą morską

Frytki z bakłażanem z miodem i solą morską mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis od SippitySup ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jeśli masz sól czosnkową, olej z orzeszków ziemnych, mąkę ryżową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Frytki Tijuana Street (Chipotle Carnitas Glazurowane Miodem, Frytki + Dodatki), oraz Sól I Ocet Grube Frytki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić paski bakłażana w dużej misce.
Dodaj lód i wystarczająco dużo wody do pokrycia.
Umieść talerz na szczycie bakłażana, aby go zważyć. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny i do 12 godzin.Gdy jest gotowy do smażenia, rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy do około 360 stopni F. W międzyczasie, ubić mąkę ryżową, sól czosnkową i pieprz w średniej misce do mieszania.
Odcedzić bakłażan w durszlaku, a następnie pracować partiami, wrzucić wilgotny bakłażan w mieszaninie mąki ryżowej do herbu.Smaż bakłażan w partiach, aby uniknąć tłoczenia, toczenia ich w oleju od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy; 3-4 minuty na partię. (Podgrzać olej do 360 stopni F między partiami.)
Przenieś gotowane frytki do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Doprawić solą morską na gorąco.
Podawać natychmiast z mżawką miodu.Jak to: jak Ładowanie...