Frytki Yuca z Mojo
Frytki Yuca z Mojo mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 253 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka yuca, sól, ząbki czosnku, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Yuca z sosem Mojo, Yuca Z Jogurtem Mojo, oraz Yucca Z Sosem Czosnkowym (Yuca Con Mojo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz yuca i pokrój na 48 (3 x 1/2 cala) patyków; wyrzuć twarde włókna z yuca.
Umieścić yuca i 1/2 łyżeczki soli w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej i gotować 25 protokół.
Odcedzić; całkowicie schłodzić. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub do 3 dni.
Umieść dużą blachę do pieczenia w piekarniku.
Wyjąć kije yuca z lodówki; odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Zalać paluszki yuca sprayem do gotowania i ułożyć w jednej warstwie na rozgrzanej patelni.
Piec w 450 przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru na dnie. Przekręć patyczki i piec dodatkowe 12 do 15 minut lub do złotego koloru na dnie.
Podczas gdy kije yuca gotować, podgrzać mały rondel na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę, kminek, i czosnek; smażyć 2 protokół lub do złotego.
Dodać bulion i soki; doprowadzić do wrzenia i gotować 2 protokół.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wyjąć kije yuca z piekarnika; wymieszać z pozostałą 1/4 łyżeczki soli i natką pietruszki.
Podawać z sosem mojo do maczania.