Frytki Yuca z majonezem Chipotle
Frytki Yuca z majonezem Chipotle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 841 kalorii, 3G białka, oraz 54g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, majonez, lb yuca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Frytki Ze Słodkich Ziemniaków Z Majonezem Chipotle (Frytki Yam), Frytki z cukinii z majonezem Chipotle, oraz Frytki Yuca z Mojo.
Instrukcje
Gotować świeże lub mrożone yuca z 1 łyżką oleju w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż do miękkości po przekłuciu nożem i prawie przezroczyste, 8 do 12 minut na świeże lub 10 do 15 na mrożone.
Przełożyć łyżką szczelinową na kilka warstw ręczników papierowych, aby osuszyć i odstawić na 5 minut. Jeśli używasz mrożonego yuca, pokrój kawałki na frytki o grubości 1/3 cala, odrzucając dowolny włóknisty rdzeń.
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Podgrzać około 1 1/2 cala oleju w ciężkim garnku 4-do 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 182° na termometrze.
W międzyczasie wymieszaj majonez, sok z limonki i mielone Chipotle (lub sos) w małej misce.
Pracując w 3 partiach, smażyć yuca, obracając, aż uzyska złoty kolor, 5 do 7 minut na partię, następnie przełożyć do ręczników papierowych, aby krótko odcedzić i doprawić solą. (Powrót oleju do 360°f między partiami.) Układamy frytki w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i utrzymujemy ciepło w piekarniku podczas smażenia pozostałych partii.
Podawać z majonezem chipotle.