Frytki czosnkowe ze słodkich ziemniaków

Frytki czosnkowe ze słodkich ziemniaków mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,84 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 41 g tłuszczu i łącznie 773 kalorie . Ten przepis przygotowało 5 osób i zrobi je ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Jeśli masz pod ręką mąkę, cebulę, bataty z granatów i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Frytki z pieczonych ziemniaków z czosnkiem , Frytki ze słodkich ziemniaków z czosnkiem i rozmarynem oraz Frytki ze słodkich ziemniaków z czosnkiem i parmezanem .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na średnim ogniu na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Dodaj cebulę, ocet, sól i pieprz, mieszając od czasu do czasu, aż cebula stanie się głęboko złocistobrązowa, około 20 minut.
Ziemniaki odcedzić i całkowicie osuszyć na czystym ręczniku kuchennym. Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju, aby wypełnić patelnię około jednej trzeciej wysokości.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia włożony do oleju osiągnie temperaturę 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu około 5 minut).
Podczas gdy olej się rozgrzewa, w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i 2 1/2 szklanki wody, aż masa będzie gładka. Obtocz ziemniaki w cieście.
Przenieś 8 do 10 ziemniaków na olej, pozwalając, aby nadmiar ciasta spłynął z powrotem do miski. Smażyć, aż będzie złociste i chrupiące, od 5 do 6 minut.
Odsączyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Sos: Na małej patelni rozpuść masło na małym ogniu.
Dodać tymianek i czosnek i smażyć 2 minuty.
Sosem polej frytki i delikatnie wymieszaj, aż pokryją się nimi.
Połóż frytki na talerzu i połóż na nich cebulę.
Posypujemy Fontiną i od razu podajemy.