Frytki belgijskie z sosem Andalouse
Przepis Frytki Belgijskie z sosem Andalouse jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 565 kalorii, 6G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gryczane Gofry belgijskie z sosem Klonowo-żurawinowym, Pieczona wołowina w sosie piwnym po Belgijsku, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki sosu i schłodzić, przykryte, co najmniej 1 godzinę, aby umożliwić rozwój smaków. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Podgrzać 2 cale oleju powoli w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie małym ogniu, aż termometr zarejestruje 149°.
Podczas podgrzewania oleju obierz ziemniaki, a następnie pokrój wzdłuż na pałeczki o grubości 1/3 cala i zanurz w dużej misce z lodem i zimną wodą. Ziemniaki opłucz w kilku zmianach zimnej wody w misce (więcej lodu nie jest konieczne), aż woda będzie czysta.
Odcedzić w durszlaku i rozłożyć ziemniaki w 1 warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie osuszyć.
Gdy olej jest gotowy, zwiększyć ogień do umiarkowanie wysoki i smażyć ziemniaki w 4 partiach, obracając, aż tylko gotowane przez, ale nadal biały, o 3 protokół. (Powrót oleju do 149° między partiami.)
Przenieś jako smażone łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych do osuszenia. Schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Podgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. smażyć ziemniaki ponownie w 4 partiach, obracając, aż do głębokiego złota, 3 do 4 minut. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Przełóż jako smażone łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych, aby krótko odcedzić, następnie doprawić solą i podawać natychmiast, z sosem do zanurzenia.
* Sos można schłodzić do 1 dnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Ziemniaki można kroić, ale nie smażyć, 6 godzin wcześniej i zanurzać w misce z zimną wodą.* Frytki mogą stać w temperaturze pokojowej między pierwszym a drugim smażeniem do 2 godzin.