Frytki belgijskie z sosem Andalouse

Frytki belgijskie z sosem Andalouse
Przepis Frytki Belgijskie z sosem Andalouse jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 565 kalorii, 6G białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gryczane Gofry belgijskie z sosem Klonowo-żurawinowym, Pieczona wołowina w sosie piwnym po Belgijsku, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki sosu i schłodzić, przykryte, co najmniej 1 godzinę, aby umożliwić rozwój smaków. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
Podgrzać 2 cale oleju powoli w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie małym ogniu, aż termometr zarejestruje 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
2
Podczas podgrzewania oleju obierz ziemniaki, a następnie pokrój wzdłuż na pałeczki o grubości 1/3 cala i zanurz w dużej misce z lodem i zimną wodą. Ziemniaki opłucz w kilku zmianach zimnej wody w misce (więcej lodu nie jest konieczne), aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
LódLód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odcedzić w durszlaku i rozłożyć ziemniaki w 1 warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
4
Gdy olej jest gotowy, zwiększyć ogień do umiarkowanie wysoki i smażyć ziemniaki w 4 partiach, obracając, aż tylko gotowane przez, ale nadal biały, o 3 protokół. (Powrót oleju do 149° między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Przenieś jako smażone łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych do osuszenia. Schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. smażyć ziemniaki ponownie w 4 partiach, obracając, aż do głębokiego złota, 3 do 4 minut. (Powrót oleju do375 między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
7
Przełóż jako smażone łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych, aby krótko odcedzić, następnie doprawić solą i podawać natychmiast, z sosem do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
* Sos można schłodzić do 1 dnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Ziemniaki można kroić, ale nie smażyć, 6 godzin wcześniej i zanurzać w misce z zimną wodą.* Frytki mogą stać w temperaturze pokojowej między pierwszym a drugim smażeniem do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FrytkiFrytki
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn