Frytki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj frytek. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i odbierz olej, ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj frytki, jak zrobić frytki w domu, Duszone Frytki, oraz Frytki Ręcznie Krojone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w 1/4 cala. julienned paski; moczyć w zimnej wodzie przez 30 minut.
Odcedzić ziemniaki; osuszyć ręcznikami papierowymi. Na patelni elektrycznej lub frytkownicy rozgrzej olej do 340°. Smażyć ziemniaki partiami przez 3-4 minuty lub aż lekko rumiane.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Zwiększyć ciepło oleju do 375°. Smażyć ziemniaki ponownie partiami przez 1-2 minuty lub aż będą chrupiące i złociste, często obracając.
Odcedzić na ręcznikach papierowych; posypać solą.