Przepis Frosty French Silk Pie może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 6 godzin i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.11 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką kakao do pieczenia, śmietanę do ubijania, bitą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Domowe Francuskie Ciasto Jedwabne (Od Podstaw), Chocolate French Silk Pie (Naśladowca francuskiego jedwabiu Bakers Square), oraz The Best French Silk Pie.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 163°. w dużej misce, beat 3/4 szklanki masła i 1/3 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 1 minutę. Wymieszaj kakao i mąkę, aż mieszanina będzie krucha. Naciśnij mocno i równomiernie na dole i boku 9 1/2-calowej szklanej płytki do głębokiego naczynia lub 10-calowej zwykłej szklanej płyty do ciasta.
Piec 20 do 25 minut lub do momentu wyschnięcia krawędzi. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
W rondlu 2-quart, roztopić 1/4 szklanki masła i czekolady na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu; usunąć z ognia. W małej misce, wymieszać 1 szklankę cukru i skrobi kukurydzianej z trzepaczką drutu; wymieszać do mieszaniny czekolady.
W małej misce, ubić jajka z mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 5 minut lub aż gęste i cytryny kolorowe; wymieszać do mieszaniny czekolady. Gotować mieszaninę czekolady na średnim ogniu 5 minut, stale mieszając, aż gruby i błyszczący. Wymieszać wanilią. Ostudzić 10 minut, od czasu do czasu mieszając.