Friulian Ravioli: Cialzons
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Friulian Ravioli: Cialzons. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1419 kalorii, 77g białka, oraz 74g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz gorzkie kakao, seler, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Ravioli di Castagne e Treviso (kasztan i Radicchio Ravioli), Seabass Ravioli z Ischia - - - Ravioli All ' Ischitana, oraz Neapolitan Ravioli - - - Ravioli All ' Napolitana.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W misce wymieszaj ricottę, wędzoną ricottę, jajka, sól, porzeczki, kakao, gałkę muszkatołową, skórkę z cytryny, szalotki i pietruszkę.
Ciasto z makaronem rozwałkować na maszynie do makaronu do najcieńszego ustawienia i wyciąć 3-calowe kwadraty z ciasta.
Umieść niewielką łyżkę nadzienia na środku 1/2 kwadratów, a następnie top je z innymi kwadratami, naciskając krawędzie razem do uszczelnienia. Odstawić.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować ravioli we wrzącej wodzie, aż będą miękkie i gotowane przez, o 5 do 7 protokół.
W międzyczasie umieść rosół z kurczaka, szałwię i masło na 12 do 14-calowej patelni saute i zagotuj.
Odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z masłem. Wrzucić na duży ogień, doprawić solą i pieprzem i podawać.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy, a następnie zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkować makaron na maszynie do walcowania makaronu na żądaną grubość.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.