Fritto Misto z kalmarów, cytryny i przegrzebków
Fritto Misto z kalmarów, cytryny i przegrzebków zajmuje z grubsza 18 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1240 kalorii, 25g białka, oraz 97g tłuszczu na porcję. Za 9,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka kalmarów, soli, cytryn i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Fritto Misto, Fritto Misto, oraz Fritto Misto.
Instrukcje
Wlej wystarczającą ilość oleju do głębokiej patelni, aby napełnić patelnię nieco mniej niż do połowy. Pamiętaj, aby do smażenia użyć patelni, do której można włożyć duży kosz lub sitko z uchwytem.
Rozgrzej olej na średnim ogniu, aż do palenia. Jeśli masz termometr wysokotemperaturowy, temperatura oleju przez cały proces smażenia powinna utrzymywać się na poziomie około 360 do 375 stopni F.
W szerokiej, płytkiej misce wymieszaj 1/2 kalmarów, 1/2 plasterków cytryny i 1/2 przegrzebków.
Posyp miksturę 1 szklanką skrobi kukurydzianej i solą i rękami szybko Wrzuć miksturę, aby skrobia kukurydziana pokryła wszystko. Wrzuć powlekaną mieszankę do kosza (lub dużego Sitka) za pomocą uchwytu. Przyklej sitko do dłoni, aby otrząsnąć nadmiar skrobi kukurydzianej.
Ostrożnie wrzuć powlekaną mieszankę owoców morza i cytryny do gorącego oleju i gotuj na złoty kolor i chrupiącą, około 1 minuty.
Wyjmij fritto na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, aby odsączyć. Natychmiast powtórz, łącząc Pozostałe cytryny, kalmary, przegrzebki i skrobię kukurydzianą.
Dopraw smażone na gorąco potrawy solą i pieprzem i natychmiast podawaj ze świeżymi kawałkami cytryny.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to świetny wybór dla przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, Jest King Estate Domaine Pinot Noir. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![King Estate Domaine Pinot Noir]()
King Estate Domaine Pinot Noir