Fritters krewetki z pikantnym marokańskim sosem zanurzeniowym

Fritters krewetki z pikantnym marokańskim sosem zanurzeniowym
Fritters krewetki z pikantnym marokańskim sosem zanurzeniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 219 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, skórek gyoza, marokańskiej mieszanki przypraw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Marokański Klopsik Jagnięcy Z Pikantnym Sosem Pomidorowym, Bezglutenowe placki kukurydziane ze słodkim i pikantnym sosem do zanurzania, oraz Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj Por na patelnię; gotować 4 protokół lub do lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj imbir; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
4
Usunąć mieszaninę porów z patelni; odstawić. Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Połącz kolendrę i miętę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pokrój każdą krewetkę na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Umieść 2 połówki krewetek, 2 łyżeczki mieszanki porów i 1/2 łyżeczki mieszanki kolendry na 1 skórze gyoza (przykryj pozostałe Skórki gyoza, aby zapobiec wysuszeniu). Zwilżyć brzegi skóry wodą, a na wierzch nałożyć inną skórę gyoza. Powtórz procedurę z pozostałymi połówkami krewetek, mieszaniną porów, mieszanką kolendry i skórkami gyoza (przykryj Pakiety krewetek wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
PorPor
8
Połącz 1 łyżkę wody i jajka w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Umieść panko w małej misce; umieść mąkę w innej małej misce. Każdy pakiet krewetek zanurzyć w mące; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj 6 pakietów do patelni. Gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane; wyjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 łyżeczką oleju i paczkami; wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
13
Aby przygotować sos zanurzeniowy, podgrzej 1/2 łyżeczki oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
15
Dodaj 1 łyżeczkę marokańskiej mieszanki przypraw; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
16
Dodaj czerwone Wino i ocet, skrobanie dno patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszyć do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodać bulion i sos sojowy, i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
BulionBulion
18
Połącz skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę wody; dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni. Gotować 30 sekund lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Podawać sos do maczania z plackami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn