Fritters krewetki z pikantnym marokańskim sosem zanurzeniowym

Fritters krewetki z pikantnym marokańskim sosem zanurzeniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 219 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi kukurydzianej, skórek gyoza, marokańskiej mieszanki przypraw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Marokański Klopsik Jagnięcy Z Pikantnym Sosem Pomidorowym, Bezglutenowe placki kukurydziane ze słodkim i pikantnym sosem do zanurzania, oraz Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj Por na patelnię; gotować 4 protokół lub do lekko miękkie.
Dodaj imbir; smażyć 1 minutę.
Usunąć mieszaninę porów z patelni; odstawić. Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Połącz kolendrę i miętę w małej misce.
Pokrój każdą krewetkę na pół wzdłuż.
Umieść 2 połówki krewetek, 2 łyżeczki mieszanki porów i 1/2 łyżeczki mieszanki kolendry na 1 skórze gyoza (przykryj pozostałe Skórki gyoza, aby zapobiec wysuszeniu). Zwilżyć brzegi skóry wodą, a na wierzch nałożyć inną skórę gyoza. Powtórz procedurę z pozostałymi połówkami krewetek, mieszaniną porów, mieszanką kolendry i skórkami gyoza (przykryj Pakiety krewetek wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu).
Połącz 1 łyżkę wody i jajka w małej misce, mieszając trzepaczką.
Umieść panko w małej misce; umieść mąkę w innej małej misce. Każdy pakiet krewetek zanurzyć w mące; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w panko.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 6 pakietów do patelni. Gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane; wyjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 łyżeczką oleju i paczkami; wytrzyj patelnię do sucha ręcznikiem papierowym.
Aby przygotować sos zanurzeniowy, podgrzej 1/2 łyżeczki oleju na patelni.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Dodaj 1 łyżeczkę marokańskiej mieszanki przypraw; gotować 1 minutę.
Dodaj czerwone Wino i ocet, skrobanie dno patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszyć do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Dodać bulion i sos sojowy, i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Połącz skrobię kukurydzianą i 1 łyżeczkę wody; dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni. Gotować 30 sekund lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając.
Podawać sos do maczania z plackami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.