Frittaty Z Chipsów Ziemniaczanych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać frittatas chipsów ziemniaczanych spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 269 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Indywidualne Frittaty Ziemniaczano-Bekonowe, Mini frittaty z boczku i ziemniaków, oraz Indywidualne frittaty z cukinii i ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Ubij razem jajka, mleko, sól i pieprz; odstawić.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj por i cebulę ze szczyptą soli. Gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać marchewkę; gotować przez 1 minutę więcej.
Posmaruj puszkę na muffinki. Podziel ser między filiżanki, a następnie warzywa.
Wlać mieszankę jajeczną, aż każda filiżanka będzie pełna w trzech czwartych.
Dodać kilka chipsów ziemniaczanych do każdego.
Piec do gotowane przez, 12 do 15 protokół. Uruchom nóż na krawędziach poluzować; służyć.