Frittata Ziemniaczano-Bekonowa
Frittata ziemniaczano-Bekonowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 325 kalorii, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sera cheddar, pieprz, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Frittata ziemniaczana z boczkiem, Frittata ziemniaczana z boczkiem, oraz Frittata z boczkiem i ziemniakami.
Instrukcje
Roztopić masło w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać ziemniaki, i gotować 10 minut lub aż złoty kolor.
Jajka wymieszać z 3 składnikami, zalać ziemniakami. Gotować frittatę, delikatnie unosząc brzegi łopatką i przechylając patelnię tak, aby niegotowana porcja spływała pod spodem, aż do Ustawienia. Jeśli środek pozostaje niegotowany, ostrożnie obróć frittatę i gotuj 5 minut.
Zdjąć z ognia i posypać serem Cheddar. Przykryć folią aluminiową i odstawić 5 minut.
Posypać pokruszonym boczkiem i podawać od razu.