Frittata Ziemniaczana
Ziemniaczany Frittatan to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka soli i pieprzu, pietruszka liści, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Frittata Ziemniaczana, Frittata Z Szynką I Ziemniakami, oraz Frittata z szynką i ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i cebulę osuszyć.
W dużym, nonstick patelni ustawić na umiarkowanym ogniu, podgrzać 2 łyżki oleju, aż gorące.
Dodać ziemniaki, sól i pieprz i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i po prostu miękkie.
W misce, połączyć jajka, Locatelli-Romano, i sól i pieprz.
Dodać mieszankę warzywną i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Dodaj 1 do 2 łyżki oleju na patelni i podgrzać go na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać mieszankę warzywno-jajeczną i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż złoto-brązowy i ustawić Na spodzie. Odwróć płytę na patelni i flip frittata na talerzu.
Dodaj kolejną łyżkę oleju na patelni i przesuń frittata z powrotem, niegotowane stronie w dół. Gotować aż do całkowitego ustawienia.
Przełożyć na talerz i pokroić w kliny.
Posypać natką pietruszki.