Frittata ze szpinakiem i porem

Frittata ze szpinakiem i porem
Szpinak i Por Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 142 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz por, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Frittata Por I Szpinak, Frittata Z Szynką I Porem, oraz Frittata Por.

Instrukcje

1
Napełnij miskę lodowatą wodą. Szpinak wymieszać w dużym garnku z wrzącą wodą, gotować 20 sekund, a następnie przenieść do wody z lodem. Gdy ostygnie, odcedzić, wycisnąć do sucha i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
W 10-in. żaroodporna, nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu, gotować por W 1 łyżce. oliwa z oliwek, często mieszając, aż do bardzo miękkiej, 5 do 7 minut. Wymieszać czosnek; gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać szpinak i rozmaryn; krótko gotować, mieszając do okrycia olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zdjąć z ognia.
5
Jajka ubić w misce. Beat w 1/2 łyżeczki. sól i ricotta. Wymieszać ugotowaną zieleninę i por.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
ZieloniZieloni
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
7
Podgrzej brojlery. Czysta i sucha patelnia. Ustawić na średnim ogniu i dodać pozostały olej. Gdy gorący, wlać mieszaninę jaj; gotować, mieszając od czasu do czasu, aby rozprowadzić ser i zieleninę, 1 minutę. Kontynuuj gotowanie, przechylając patelnię i używając szpatułki, aby podnieść zewnętrzną krawędź frittaty i pozwolić jajom biegać pod spodem, aż jajka nie będą już łatwo płynąć. Obróć ciepło na niskie i przykryj patelnię. Gotować, aż frittata jest prawie ustawiony, 6 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ZieloniZieloni
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Broil frittata około 3 w. od elementu grzejnego, aż dopiero zaczyna się kolor na górze, około 2 minut; wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Pozostawić na patelni około 5 minut, a następnie ostrożnie wysunąć na talerz. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w diamenty (około 1 1/2-przez 3-in., tip to tip).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
11
Make ahead: do 1 dnia, następnie schłodzić, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej, aby służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn