Frittata ze szpinakiem i porem

Frittata ze szpinakiem i porem
Szpinak i Por Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 142 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz por, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Frittata Por I Szpinak, Frittata Z Szynką I Porem, oraz Frittata Por.

Instrukcje

1
Napełnij miskę lodowatą wodą. Szpinak wymieszać w dużym garnku z wrzącą wodą, gotować 20 sekund, a następnie przenieść do wody z lodem. Gdy ostygnie, odcedzić, wycisnąć do sucha i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W 10-in. żaroodporna, nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu, gotować por W 1 łyżce. oliwa z oliwek, często mieszając, aż do bardzo miękkiej, 5 do 7 minut. Wymieszać czosnek; gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać szpinak i rozmaryn; krótko gotować, mieszając do okrycia olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Zdjąć z ognia.
5
Jajka ubić w misce. Beat w 1/2 łyżeczki. sól i ricotta. Wymieszać ugotowaną zieleninę i por.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
ZieloniZieloni
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
7
Podgrzej brojlery. Czysta i sucha patelnia. Ustawić na średnim ogniu i dodać pozostały olej. Gdy gorący, wlać mieszaninę jaj; gotować, mieszając od czasu do czasu, aby rozprowadzić ser i zieleninę, 1 minutę. Kontynuuj gotowanie, przechylając patelnię i używając szpatułki, aby podnieść zewnętrzną krawędź frittaty i pozwolić jajom biegać pod spodem, aż jajka nie będą już łatwo płynąć. Obróć ciepło na niskie i przykryj patelnię. Gotować, aż frittata jest prawie ustawiony, 6 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
ZieloniZieloni
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Broil frittata około 3 w. od elementu grzejnego, aż dopiero zaczyna się kolor na górze, około 2 minut; wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Pozostawić na patelni około 5 minut, a następnie ostrożnie wysunąć na talerz. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w diamenty (około 1 1/2-przez 3-in., tip to tip).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Make ahead: do 1 dnia, następnie schłodzić, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej, aby służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn