Frittata ze szparagami, pomidorem i Fontiną
Frittata ze szparagami, pomidorami i Fontinanem to bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne poranny posiłek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli, pieprzu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szparagi I Fontina Frittata W Plastrach Pomidor I Czerwona Cebula, Pomidor, cukinia i Fontina Frittata, oraz Pomidor Szparagi Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ubić jajka, śmietanę, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w średniej misce do wymieszania. Odstawić.
Rozgrzać olej i masło w 9 1/2-cala średnicy nonstick żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać szparagi i saute aż chrupiące-przetargu, o 2 protokół. Podnieś ciepło do średniej wysokości.
Dodaj pomidora i szczyptę soli i saute 2 minuty dłużej.
Wlać mieszaninę jajek na mieszaninę szparagów i gotować przez kilka minut, aż jajka zaczną się układać.
Posypać serem. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż frittata jest prawie ustawiony, ale na górze jest nadal ciekły, o 2 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem. Broil aż do góry jest ustawiony i złoty kolor na górze, o 5 protokół.
Niech Frittata stać 2 minuty. Za pomocą gumowej szpatułki poluzuj frittatę z patelni i przesuń frittatę na talerz.