Frittata z włoskiego ogrodu

Frittata po włosku może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Za 1,17 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 159 kalorii , 15 g białka i 9 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką białka jaj, ser romano, szałwię i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie śródziemnomorskie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 48% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Tost z awokado, karmelizowaną słodką cebulą, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szczypiorkiem i kwiatami szczypiorku , Łatwa ogrodowa lasagne gotowana na patelni oraz Pieczona czerwona papryka .
Instrukcje
W dużej misce ubij białka, jajka, 1/4 szklanki sera Romano, szałwię, sól i pieprz; odstaw.
Na patelni o średnicy 10 cali, nadającej się do pieczenia w piekarniku, wysmarowanej sprayem do smażenia, podsmażaj cukinię i cebulę na oleju przez 2 minuty.
Dodaj mieszankę jajeczną; przykryj i gotuj przez 4–6 minut lub do momentu, aż jajka będą prawie ścięte.
Odkryj; na wierzch połóż plasterki pomidora i resztę sera. Piecz 3-4 cale od ognia przez 2-3 minuty lub do momentu, aż jajka będą całkowicie ścięte.