Frittata z wędzonym serem i boczkiem kanadyjskim
Przepis Frittata z wędzonym serem i boczkiem kanadyjskim można zrobić w około 45 minut. To danie główne ma 196 kalorii, 15g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pieprzu, haszysz brązowe ziemniaki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Szparagi, boczek Kanadyjski i ser Frittata: Low Carb, Szpinakowa Frittata z boczkiem kanadyjskim i serem szwajcarskim, oraz Broccolini Canadian Bacon Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 10-calową patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki, cebula, i boczek; saute 8 minut lub aż ziemniaki są złociste.
Zdjąć z patelni. Wytrzeć patelnię czystą ręcznikami papierowymi; ponownie zalać sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszać sól, ostry sos, pieprz, jajka i białka, mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszaninę ziemniaków, ser i posiekaną zieloną cebulę.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu.
Wlać mieszankę jajeczną. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 3 minut lub aż dno jest lekko rumiane, podnosząc krawędzie i przechylając patelnię jak jajka gotować, aby umożliwić niegotowane część do przepływu pod gotowanej części.
Owiń uchwyt patelni folią. Broil 2 minut lub do góry jest lekko rumiane i ustawić.
W razie potrzeby udekorować paskami zielonej cebuli.