Frittata z fety i kalafiora
Frittata z fety i kalafiora może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 374 kalorie, 21g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, warzywa sałatkowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Feta Frittata, Szpinak i Feta Frittata, oraz Szpinak i Feta Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni.
Ubić jajka, mleko i cayenne razem w misce; dodać 1 łyżeczkę koszernej soli i świeżo zmielonego pieprzu do smaku. Złożyć ser i koperek.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w żaroodpornej 6-lub 8-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, wirując, aby pokryć patelnię.
Dodać kalafior, 1/4 łyżeczka koszernej soli i pieprzu do smaku; gotować, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Wlać mieszaninę jaj do patelni i delikatnie wymieszać gumową szpatułką, aby rozprowadzić nadzienie. Gotować, aż dno jest tylko ustawić, ale nie Brązowy, o 4 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż frittata jest prawie ustawiona na górze, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika, przykryć i odstawić na 5 minut, aby zakończyć gotowanie.
Zieleninę doprawić solą i pieprzem, a pozostałe 2 łyżki oleju i ocet wymieszać. Przesuń frittata na deskę do krojenia i pokroić w kliny.
Obficie posypać więcej koperku; podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej z sałatką.
Zdjęcia Antonis Achilleos