Frittata z cukinii i ziemniaków
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać cukinia-i-ziemniaki Frittatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, sól koszerną, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Frittata cukiniowo-ziemniaczana, Ziemniaki i cukinia Frittata, oraz Cukinia, ziemniaki i Feta Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w średnim rondlu, połączyć ziemniaki, 1 łyżeczka. sól i zimna woda do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 10 protokół.
Ziemniaki dobrze osuszyć w durszlaku.
W 10-calowej, żaroodpornej, nieprzywierającej patelni roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać czerwoną cebulę i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty dłużej.
Dodaj ziemniaki, cukinię, miętę, Pozostałe 1 łyżeczka. sól i pieprz i gotować, aż cukinia zmięknie, o 5 protokół.
W średniej misce ubij jajka i ocet widelcem.
Wlać mieszaninę jaj na warzywa w patelni i mieszać do mieszania. Gotować bez przeszkód na średnim ogniu, aż strona zacznie się ustawiać, ale środek jest nadal mokry i bulgotanie, o 3 protokół.
Umieść patelnię w piekarniku i gotować, aż jajka są ustawione, obracając patelnię raz nawet gotowania, o 10 protokół. Aby służyć, poluzować frittata z patelni i pokroić w kliny z patelni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.