Frittata z cukinią i kozim serem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cukinii i sera koziego Frittatan. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, cukinia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ser kozi-cukinia Frittata, Cukinia, kozi ser i pomidorowa Frittata, oraz Kluski cukiniowe i szpinakowe Frittata z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Cukinię pokroić wzdłuż na pół i każdą połowę pokroić w bardzo cienkie kształty półksiężyca. Roztopić masło w dużej (najlepiej nonstick) patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, a następnie dodać cukinię. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, i gotować tylko do lekko miękki, o 3 do 4 protokół.
Cebulę i cukinię rozłóż równomiernie na dnie patelni i ubijaj roztrzepane jajka. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, i pozostawić do gotowania, aż dopiero zacznie ustawiać się na brzegach. Pokruszyć ser kozi równomiernie na wierzchu, i umieścić go w piekarniku, aż złoty na wierzchu, o 3 do 5 protokół. Lekko ostudzić frittatę na patelni przed krojeniem.
Podawać z patelni lub odwrócić go na talerzu, następnie pokroić i podawać.