Frittata z boczkiem, świeżą ricottą i zieleniną
Need a bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne? Frittata z boczkiem, świeża Ricotta i zielenina może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotkę, ser ricotta pełnoziarnisty, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frittata z Ricottanem i mieszaną zielenią, Warzywa z przyprawionym masłem i świeżą ricottą, oraz Boczek i ricottan pieczone frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. gotować boczek w 12-calowej średnicy żaroodpornej patelni nonstick na średnim ogniu, aż będzie ostry. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Do miski wlać kapiele z boczku; zastrzegamy. Powrót 2 kapiele łyżki do patelni.
Dodaj szalotki i smażyć na średnim ogniu, aż złoty, o 4 protokół.
Dodaj połowę zieleni i wrzucić, aż zacznie więdnąć, o 1 minutę.
Dodaj pozostałe Zielenie i smażyć, aż zwiędną, przetarg, i suche, o 15 protokół.
Przełożyć zieleninę na talerz; ostudzić.
Wypłukać i wysuszyć patelnię. Ubić jajka i sól, aby wymieszać w dużej misce.
Ubij 3/4 szklanki parmezanu, następnie zieleninę i połowę boczku. Wymieszać z ricottą, pozostawiając kilka grudek.
Ciepła 1 łyżka zastrzeżone kapie na patelni na średnim ogniu.
Wlać mieszankę jajeczną; równomiernie rozprowadzić zieleninę.
Posyp pozostały boczek i 1/4 szklanki parmezanu jajkami. Gotować na średnim ogniu, aż frittata jest po prostu ustawić na brzegach, o 10 protokół.
Przenieść do piekarnika i piec, aż tylko zestaw, o 20 protokół.
Pokroić wokół frittaty, aby poluzować; wysunąć na talerz.
Ostudzić 30 minut. Pokroić w kliny i podawać.