Frittata szparagowo-grzybowa
Szparagowo-grzybowy Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 139 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, białka, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Frittata szparagowa i grzybowa, Szparagi I Grzyby Frittata, oraz Frittata szparagowa i grzybowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak piekarnik 6 cali od brojlerów. Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w 8-calowej, żaroodpornej, nieprzywierającej patelni na dużym ogniu.
Dodać grzyby i gotować, 2 protokół, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i dodać szparagi. Gotować na patelni przez 2 protokół więcej.
Podczas gotowania pieczarek w średniej misce ubijamy jajka, białka, szczypiorek, natkę pietruszki, sól, pieprz i 1/4 szklanki sera.
Dodaj pozostałą łyżeczkę oleju do patelni, mieszając warzywa do herbu.
Wlać masę jajeczną na grzyby i szparagi i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Gotować przez 1 1/2 minuty, uruchamiając gumową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby zapobiec sklejaniu się jaj.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera na mieszaninie jaj i dusić go na 2 1/23 protokół lub aż frittata jest złoty brąz i lekko nadmuchane.
Usuń frittata z patelni, pokroić na 4 kawałki i podawać natychmiast.