Frittata szparagowo-grzybowa

Frittata szparagowo-grzybowa
Szparagowo-grzybowy Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 139 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, białka, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Frittata szparagowa i grzybowa, Szparagi I Grzyby Frittata, oraz Frittata szparagowa i grzybowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż stojak piekarnik 6 cali od brojlerów. Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w 8-calowej, żaroodpornej, nieprzywierającej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać grzyby i gotować, 2 protokół, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i dodać szparagi. Gotować na patelni przez 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podczas gotowania pieczarek w średniej misce ubijamy jajka, białka, szczypiorek, natkę pietruszki, sól, pieprz i 1/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj pozostałą łyżeczkę oleju do patelni, mieszając warzywa do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać masę jajeczną na grzyby i szparagi i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Gotować przez 1 1/2 minuty, uruchamiając gumową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby zapobiec sklejaniu się jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrzybyGrzyby
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera na mieszaninie jaj i dusić go na 2 1/23 protokół lub aż frittata jest złoty brąz i lekko nadmuchane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
JajkoJajko
8
Usuń frittata z patelni, pokroić na 4 kawałki i podawać natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn