Frittata Pomidorowo-Ziołowa
Frittata pomidorowo-ziołowa może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 167 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, sól, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 44 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pomidor Ziele Frittata, Frittata Ziołowo-Cebulowa, oraz Easy Herb Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej (2-calowej głębokości) odpornej na przywieranie patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę. Wymieszać ze szpinakiem i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę lub tylko do momentu, gdy szpinak zacznie więdnąć.
Dodaj pomidory i zielone chiles, sól, i pieprz, i gotować, mieszając często, 2 do 3 minut lub aż szpinak zwiędnie.
Dodać jajka i posypać serem. Gotować od 3 do 5 minut, delikatnie unosząc brzegi frittaty łopatką i przechylając patelnię tak, aby niegotowana część spływała pod spodem.
Piec w 350 przez 12 do 15 minut lub aż zestaw i lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 5 minut. Przełóż frittatę na duży talerz i pokrój na 8 klinów.
*1 (32-oz.) można zastąpić kartonowe jajko substytutem. Zwiększ czas pieczenia do 16 do 18 minut lub do momentu ustawienia.
** Można zastąpić zwykły ser feta.
Uwaga: testowaliśmy Z Ro-Tel łagodnymi pomidorami pokrojonymi w kostkę i Zielonymi Chilli.
Spróbuj Tych Zwrotów Akcji!
Pomidor-kiełbasa Frittata: brązowy 1/2 lb. mielona kiełbasa wieprzowa w 10-calowym (2-calowy-głębokie) żaroodporne nonstick patelni na średnim ogniu, często mieszając, 7 do 8 minut lub aż mięso kruszy się i nie jest już różowy; usunąć z patelni, i spuścić. Wytrzyj patelnię do czysta. Postępuj zgodnie z zaleceniami, dodając kiełbasę z pomidorami i zielonymi chilami w Kroku czas: 34 min.; Łączny czas:51 min.
Boczek-Grzyby Frittata: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami w Kroku 1, sauting 1/2 szklanki pokrojone świeże grzyby w gorącym oleju 2 do 3 minut lub aż rumiane. Postępuj zgodnie z przepisem, mieszając 3 ugotowane i posiekane plastry boczku z pomidorami. Czas pracy: 24 min.; Łączny czas:46 min.
Bakłażan i oliwa Frittata: przygotować przepis zgodnie z zaleceniami w Kroku 1, sauting 1 szklanka obrane i posiekane bakłażana 5 minut lub do miękkości. Postępuj zgodnie z przepisem, mieszając 1/2 szklanki pokrojonych czarnych oliwek z pomidorami. Czas pracy: 32 min.; Łączny czas:49 min.