Frittata Grecka

Grecki Frittatan to bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 24g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów winogronowych, oliwa z oliwek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frittata Grecka, Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Frittatan AI peperoni (papryka Frittata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać olej do zapiekanki 2-quart i przenieść do piekarnika na 5 minut. W międzyczasie w misce ubijamy jajka, sól i pieprz.
Dodaj szpinak, pomidory, i szalotki i połączyć. Delikatnie wymieszać z fetą.
Wyjąć zapiekankę z piekarnika.
Do zapiekanki wlać masę jajeczną.
Piec, aż frittata jest rumiane na brzegach i lekko nadmuchane i nóż wychodzi czysty, 25 do 30 protokół.