Frittata Cukiniowo-Cebulowa
Cukinia-cebula Frittatan jest bezglutenowe i דל פחמימות,zne poranny posiłek. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukinię, udekoruj: pomidory śliwkowe, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Cukinia I Cebula Frittata Przepis, Karmelizowana Cebula, Czerwona Papryka I Cukinia Frittata, oraz Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią).
Instrukcje
Roztopić masło z olejem w 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu; dodaj cukinię i cebulę, i smażyć 12 do 14 minut lub aż cebula będzie miękka.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1/4 szklanki startego parmezanu.
Ubij razem jajka i kolejne 3 składniki co najmniej 1 minutę lub do dobrze wymieszanego.
Piec w 350 przez 13 do 15 minut lub do zestawu; wzrost temperatury piekarnika do pieczenia, i pieczenia 5 1/2 cala od ciepła 1 do 2 minut lub aż krawędzie są lekko rumiane.
Posypać równomiernie pozostałym 1/4 szklanki startego parmezanu i bazylii.
Dekorować, w razie potrzeby.
Rozjaśnione cukinia-cebula Frittata: zmniejszyć masło do 1 łyżka, i pominąć olej. Podsmaż cukinię i cebulę zgodnie z zaleceniami; usuń z ognia. Zmniejsz starty parmezan do 1/4 szklanki, mieszając 2 łyżki do mieszanki warzywnej. Substytut 1 (15-uncja) karton ogród jajko warzywne substytut 8 jaj i 1/4 szklanki mleka niskotłuszczowego na 1/4 szklanki mleka, i ubić razem z solą i pieprzem.
Piec zgodnie z zaleceniami; nie smażyć.
Posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami startego parmezanu i bazylią.
Dekorować, w razie potrzeby.