Frittata boczkowo-pomidorowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać boczek i pomidor Frittatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,33 zł za porcję. Mieszanka soli, przyprawa czosnkowo-ziołowa, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 94 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowa, Boczkowa i pieczona na patelni Frittata czosnkowa, Paleo Frittata-boczek pomidorowy i świeże zioła, oraz Mini pieczona Frittata z boczkiem, pomidorem, ostrym cheddarem i zieloną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać produkt jajeczny, przyprawę czosnkowo-ziołową i sól; odstawić.
W 10-calowej patelni odpornej na przywieranie, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Wlać mieszankę jajeczną. Gotować od 6 do 9 minut, delikatnie podnosząc krawędzie gotowanych porcji za pomocą szpatułki, aby niegotowana mieszanina jaj mogła płynąć na dno patelni, aż do Ustawienia.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Top frittata z pomidorami, serem i boczkiem. Broil z góry 4 cali od ciepła 1 do 2 minut lub do rozpuszczenia sera. Każdą porcję polać śmietaną.