Frittata
Frittata może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. 44 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, szynkę wiejską, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Frittatan AI peperoni (papryka Frittata), oraz Frittata Zielona: Frittata con le Erbe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do Ustawienia broil.
W średniej wielkości misce, za pomocą widelca, wymieszać jajka, parmezan, pieprz i sól.
Podgrzej 12-calową nieprzywierającą, bezpieczną patelnię do pieczenia na średnim ogniu.
Dodać masło do patelni i roztopić.
Dodać szparagi i szynkę na patelni i saute przez 2 do 3 protokół.
Wlać mieszaninę jajek do patelni i wymieszać gumową łopatką. Gotować przez 4 do 5 minut lub do momentu, aż mieszanina jajek ustawi się na dnie i zacznie się ustawiać na górze.
Posypać natką pietruszki.
Umieścić patelnię do piekarnika i dusić na 3 do 4 protokół, aż lekko rumiane i puszyste.
Wyjąć z patelni i pokroić na 6 porcji.