Frisée z krwią pomarańczy i kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Frisée z krewnymi pomarańczami i koprem włoskim. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 90 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, krwawe pomarańcze, frisée i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego z krewnymi pomarańczami, Sałatka Szpinakowa Z Koprem Włoskim I Krewnymi Pomarańczami, oraz Carpaccio Z Kopru Włoskiego Z Krewnymi Pomarańczami I Czarnymi Oliwkami.
Instrukcje
Połącz olej, szalotki i hojną szczyptę soli w małej misce.
Ćwierć żarówki kopru włoskiego wzdłuż i odciąć rdzeń. Ćwiartki pokroić cienko w poprzek mandoliną lub inną ręczną krajalnicą do warzyw lub nożem szefa kuchni.
Segmenty pomarańczy: pracując pojedynczo, odetnij plasterek od dołu i góry, aby odsłonić miąższ. Stań pomarańczowy na desce do krojenia. Małym, ostrym nożem odetnij skórkę i biały rdzeń, podążając za krzywą owocu.
Pokrój między błonami i owocami, aby uwolnić segmenty do miski. Powtórz z pozostałymi pomarańczami.
Usuń rdzeń i wszelkie gorzkie ciemnozielone zewnętrzne liście i końcówki liści z fryzy. Tear bladożółte środkowe liście na kawałki wielkości ukąszenia, aby uzyskać osiem małych garści.
Połączyć Fryz, koper włoski i pietruszka w misce.
Dodaj segmenty pomarańczowe do frise, pozostawiając sok za sobą.
Dodaj olej szalotki, kilka mielonych pieprzu i 1/2 łyżeczki. posolić i wrzucić delikatnie. Doprawić więcej soli i wycisnąć sok z cytryny, jeśli chcesz.
Wykonaj do przodu: przez krok 4, do 8 godzin; przykryj olej z szalotki i pozostaw w temperaturze pokojowej. Koper włożyć do miski, przykryć wilgotnym ręcznikiem i schłodzić. Przykryj pomarańcze i wyluzuj. Zawiń frise w papierowy ręcznik, włóż do plastikowej torby i schłodzić.