Frisée, szpinak dla niemowląt i sałatka ze złotych buraków
Frisée, szpinak dla niemowląt i sałatka ze złotych buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz złote buraki, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Frisee and Baby-sałatka ze szpinakiem, Sałatka Ze Szpinakiem I Pieczonym Burakiem, oraz Sałatka z pieczonych buraków, orzechów włoskich i szpinaku.
Instrukcje
Owinąć każdy burak w folię aluminiową.
Piec w 400 przez 1 godzinę i 30 minut lub do miękkości. Wyrzucić folię; buraki schłodzić przez 30 minut. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Pokroić buraki w plastry o grubości 1/8 cala.
Połącz sok żurawinowy, żurawinę, cukier i ocet w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 11 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z szalotką, solą i pieprzem. Stopniowo dodawać olej, mieszając trzepaczką.
Sałatę i szpinak połączyć w dużej misce.
Dodać mieszankę żurawinową; wrzucić do herbu.
Dodać buraki; wrzucić delikatnie, aby połączyć. Sałatkę podzielić równomiernie pomiędzy 6 talerzy. Na wierzchu każda sałatka z 4 łyżeczkami sera.