Fried fish & tomato curry
Fried fish & tomato curry to indyjski przepis, który służy 4. To danie główne ma 445 kalorii, 29g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 200 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka imbiru wielkości kciuka, mąka, filety mintaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Uniwersalny Sos Curry Ze Smażoną Rybą, Curry z pomidorami i tamaryndowcem, oraz Ryż pomidorowy z kawałkami chrupiącej smażonej ryby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni. Dodać cebulę i szczyptę soli. Gotować około 8 minut, aż będzie miękka i złocista.
Tymczasem, blitz pomidory, czosnek i imbir w robocie kuchennym do gładkiej czystej.
Dodać pastę curry do cebuli i smażyć przez 3 Min więcej. Wymieszać mieszankę pomidorową i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż zgęstnieje.
Dodać mleko kokosowe i posiekaną kolendrę. Dusić ponownie do zgęstnienia.
Filety rybne wsypać do przyprawionej mąki.
Rozgrzać pozostały olej na patelni nieprzywierającej. Gotować filety, partiami, na dużym ogniu przez około 1 min z każdej strony, aż zaczną brązowieć. Ostrożnie umieścić ryby w mieszaninie pomidorowej i gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez. Rozsypać gałązki kolendry i podawać z ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku