Fricassée z wołowiny i fasoli Fava

Fricassée z wołowiny i fasoli Fava
Fricassée z wołowiny i fasoli Fava może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 908 kalorii, 51g białka, oraz 44g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz polędwicę wołową, cebulę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine fasoli Fava, fasoli szparagowej i karczochów serca, Karmelizowana Cebula I Fasola Fava (Bób), oraz Fricassee Gotowana Wołowina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Świeże fasolki Fava gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Spuścić favas.
3
Umieścić w dużej misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Drenaż. Slip zewnętrznej skóry off każdej fasoli i wyrzucić skórę; miejsce fasoli w dużej misce. (Jeśli używasz mrożonej fasoli, nie blanszuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w dużej patelni nonstick na dużym ogniu. Praca w partiach, dodać wołowinę i smażyć tylko do rumiane z obu stron, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć wołowinę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła z 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać cebulę; smażyć do miękkości i złoty, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodaj fasolę fava; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
10
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut.
11
W międzyczasie ubijaj śmietanę, sok z cytryny, żółtka, sól i pieprz w małej misce do wymieszania. Wymieszać mieszaninę śmietany do mieszanki fasoli fava. Gotować na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i mieszaninę ogrzewa się przez, o 6 protokół (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
PieprzPieprz
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Dodać wołowinę i mieszać do ogrzania przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
13
Przenieś fricassee do oprawionego talerza.
14
Posypać miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
1
Świeże fasole fava są dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu, niektórych rynkach rolników i niektórych supermarketach. Mrożone podwójnie obrane fasole fava są sprzedawane na rynkach Bliskiego Wschodu; nie wymagają blanszowania przed użyciem w tym przepisie. Jeśli są dostępne, świeża fasola lima może być również podstawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola LimaFasola Lima
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn