Fresh Thai Sriracha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świeżego tajskiego Srirachan. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 284 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jalapenos, wodę, cukier palmowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zbilansowana dieta: Tajskie hamburgery z kurczaka z majonezem Sriracha, Świeże Ogórki Z Lodówki Sriracha, oraz Świeża kukurydza Saute z mlekiem kokosowym & Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jalapenos, czosnek, woda, ocet, cukier i sól w słoiku blendera i puree, aż będzie bardzo gładka.
Przenieść mieszaninę do sitka siatkowego ustawionego na szczycie średniego rondla. Przecedzić mieszaninę do rondla, za pomocą gumowej szpatułki, aby wcisnąć jak najwięcej miąższu, tylko zasiane i większe kawałki chili powinny pozostać w sitku.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 6 miesięcy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.