Fresh Figi Clafouti

Fresh Figi Clafouti
Świeże figi Clafouti może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 413 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fresh Figi Clafouti, Świeże Morele Clafouti, oraz Świeża wiśnia Clafouti z migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie masło 10-calowy talerz ciasto lub inne okrągłe płytkie naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać równomiernie 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Mleko, śmietanę, jajka i wanilię ubić razem w dużej miarce lub misce z wylewką do wymieszania. Mąkę, cukier i sól przesiać do oddzielnej dużej miski. Stopniowo ubijać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, aż będzie dość gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać ciasto przez sitko do przygotowanej płyty ciasta, naciskając na wszelkie grudki mąki w sitku, aby je rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Ułóż figi, pokrój bok do góry, na wierzchu ciasta. Doc powierzchni z kawałkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
FigiFigi
6
Piec, aż krawędzie są dmuchane i złoty i clafouti jest gotowane w centrum, 50 do 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść naczynie do drucianego stojaka, a wierzch równomiernie posypać pozostałą 1 łyżką cukru, póki jest jeszcze ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, łyżkami do serwowania talerzy.
9
artykuł var
10
Typ_27_data = {};
11
artykuł
12
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn