French Canadian Meatball Gulasz

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z francusko-kanadyjskiego Klopsa. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 29g białka, oraz 29g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz liść laurowy, mieloną wieprzowinę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to French Canadian Tourtiere, French Canadian Tourtiere I, oraz French Canadian Tourtieres.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Mąkę rozłożyć cienką, równą warstwą na blasze do pieczenia.
Upiec mąkę w nagrzanym piekarniku, aż średnio brązowy kolor, 10 do 15 minut; mieszać często i uważnie obserwować, aby uniknąć spalania.
Usuń mąkę z blachy do pieczenia natychmiast po osiągnięciu pożądanego koloru; odstawić w płytkiej misce do ostygnięcia.
Roztopić masło w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu, gotować i mieszać cebulę, aż będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Przenieść cebulę do dużej miski. W małej misce, wymieszać cynamon, gałka muszkatołowa, i goździki; wymieszać mieszankę przypraw do cebuli.
Do miski włóż mieloną wieprzowinę, pietruszkę, jajko i bułkę tartą i dokładnie wymieszaj. Uformować mieszaninę mięsa w 1-calowe klopsiki; każdy klopsik zwinąć w prażoną mąkę. Zarezerwuj niewykorzystaną mąkę.
Wlać bulion z kurczaka do garnka, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i ostrożnie wrzucić klopsiki, kilka na raz, mieszając, aby nie przyklejały się do dna. Kropla w liściu laurowym. Gotować klopsiki na wolnym ogniu przez 20 minut; wymieszać z ziemniakami i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, a bulion zmniejszy się, dodatkowe 20 minut.
Przenieść klopsiki do miski z rowkiem łyżką.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy.
Pozostałą prażoną mąkę wymieszać z zimną wodą w filiżance i stopniowo ubijać mieszankę mąki do gotującego się bulionu, aby zagęścić. Doprowadzić sos do pełnego wrzenia i gotować, stale mieszając, aż sos zgęstnieje, o 5 protokół. Klopsiki z powrotem do gulaszu i podawać.