Francuskie bułeczki śniadaniowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj French Breakfast Puffs. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 202 kalorie , 2 g białka i 12 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga proszku do pieczenia, jajka, mąki i cukru. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest to przepis w bardzo rozsądnej cenie dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy obejmują Spinach Cheese Puffs , Cream Puffs with Espresso Cream Fil i Ginger Puffs .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 12 foremek na muffiny tłuszczem lub wyłóż je papierowymi papilotkami.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W osobnej misce ubij 1/2 szklanki cukru i smalcu. Wbij jajko. Mieszaj mieszankę mąki z mieszanką smalcu na przemian z mlekiem. Dobrze ubij. Włóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Podczas pieczenia muffinek wymieszaj 1/2 szklanki cukru i 1 łyżeczkę cynamonu.
Wyjmij muffinki z piekarnika i foremki na muffinki. Natychmiast zanurz wierzch muffinek w roztopionej margarynie, a następnie w mieszance cukru i cynamonu. Powtórz z każdą muffinką, aż wszystkie wierzchołki muffinek zostaną pokryte.