Francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise

Francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise
Przepis francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym pescatarian opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 39g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 6,52 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, suszone w piekarniku pomidory, gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Chipsy Z Ciecierzycy Niçoise, Francuski w mgnieniu oka: Sałatka chlebowa Niçoise Panzanella, oraz Francuski w mgnieniu oka: marokański przyprawiony pieczony Rzadki tuńczyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. Rozgrzej grill wewnętrzny lub zewnętrzny do najwyższego ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Przetrzyj tuńczyka na całej oliwy z oliwek i doprawić go obficie z suszonymi ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmaż tuńczyka na grillu, aż zostanie ugotowany do pożądanej doneness. I sear 3 minuty z każdej strony na średnio rzadkie. Odstaw tuńczyka na bok, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Podczas grillowania tuńczyka umieść połówki bagietki przycięte bokiem na grillu, aż będą lekko upieczone. Odciąć Brzeg ząbka czosnku i natrzeć gorący chleb ściętą stroną czosnku. Następnie pokrój każdy kawałek bagietki na pół, aby mieć 4 kawałki na 4 kanapki z otwartą twarzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
BagietkaBagietka
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
W średniej misce ubij razem majonez, tapenadę, musztardę, ocet lub sok z cytryny, pastę anchois, kornichony, oliwki, szalotkę, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
KorniszonyKorniszony
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Pokroić tuńczyka przez ziarno na 1/2-calowe plastry. Powinieneś dostać około 12 plastrów. Plastry tuńczyka rozłożyć na blasze w stosach po trzy i przykryć każdy stos ćwiartką Gruyère. Usiądź tuńczyka tuż pod brojlerem, aż ser topi się, o 2 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
6
Sos tatarski z czarnych oliwek podzielić na 4 kawałki bagietki. Następnie podziel rukolę i pieczone pomidory między 4 kanapki. Użyj szpatułki, aby podnieść każdy stos tuńczyka i sera na kanapce. Po złożeniu wszystkich 4 kanapek, podawać od razu. Citron pressé to idealny sposób, aby to wszystko zmyć!
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
CitronCitron
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Baron des Chartrons Bordeaux. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn