Francuski w mgnieniu oka: placki Coquilles St. Jacques z pieczoną cytryną
Francuski w mgnieniu oka: placki Coquilles St. Jacques z pieczoną cytryną mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1052 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, czosnek, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Coquilles St. Jacques dla 1, Coquilles Saint Jacques, oraz Jak zrobić Coquilles Saint-Jacques dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku z sosem roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać szalotki, czosnek i grzyby, i doprawić tylko pieprzem, a nie solą jeszcze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodanie soli teraz spowoduje, że grzyby będą płakać swoją wilgocią (nie byłoby, gdybyś był solony i w gorącym garnku?), a jeśli będą płakać, nie karmelizują się i nie zmaksymalizują smaku. Gotować warzywa na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż grzyby naprawdę zaczną się smażyć i karmelizować. Następnie doprawić je solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodać pozostałe 1/2 łyżki masła do garnka, a następnie 3 łyżki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Trzepaczka do połączenia i odstraszyć wszelkie grudki. Obniżyć ciepło do średnio-niskiej, i mieszać, aby grzybobranie zasmażki. Gotować przez 1 minut, aby przegonić ten surowy smak mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
6
Dekantować wermut mamana i mieszać, aż mąka go wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
7
Następnie dodaj wino i sok z małży, a na koniec pół na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na Pół
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Trzepaczka, jak ty. Doprawić ponownie solą i odrobiną czarnego pieprzu. Gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Sposobem na stwierdzenie, czy sos beszamelowy się zagęścił, jest zanurzenie drewnianej łyżki w sosie. Przesuń palcem po łyżce. Jeśli zostawisz wyraźny Pasek, sos jest zagęszczony. Jeśli sos po prostu wyleje się z powrotem na miejsce, którego dotknąłeś, nadal jest zbyt luźny. Jeśli okaże się, że sos nigdy nie wydaje się chcą osiągnąć swój maksymalny potencjał beszamelu, zrobić manié beurre, lub "masło obsługiwane," łącząc 1/2 łyżka masła z jednej łyżki mąki widelcem. Wymieszać z sosem, a to powinno pomóc zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Różne Krakersy Lub Chipsy Pita
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Posiekane Ciasteczka Oreo
9
W międzyczasie posmaruj 4 pojedyncze Dania zapiekane. Używam nieprzywierającego sprayu do gotowania, ale jeśli nie jesteś leniwy, możesz użyć masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
10
Umieść 5 przegrzebków w każdej z zapiekanych potraw i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
11
Rozwałkuj ciasto francuskie lekko i użyj spodka, aby wyciąć rund, które po prostu pasują do szczytów zapiekanych naczyń,z lekkim odrobiną miejsca na zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Muenster, Przekrojony Na Pół
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
12
Wlać jedną chochlę pełną gorącego sosu grzybowego do każdej zapiekanki, rozetrzeć trawiastą pietruszką, a następnie przykryć jednym kółkiem ciasta francuskiego, delikatnie przesuwając ciasto na zapiekane naczynia, uszczelniając przegrzebki. Weź nóż do parowania i pokrój 4 małe otwory parowe w stylu szarlotki w środku ciasta.
Posmaruj ciasto umyciem jajecznym i ułóż na wierzchu całe świeże liście ziół do dekoracji, jak na zdjęciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
14
Ustaw ciasto garnkowe na blasze do pieczenia. Lubię też podawać pieczone cytryny z plackami. Odciąłem kończyny cytryny, a następnie przeciąłem cytrynę na pół. Siadam je na mniejszych płaskich bokach na blachach do pieczenia z ciastami, ich szersze płaskie strony skierowane do góry, i skropić je tylko pocałunkiem oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Piec w temperaturze 425 ° F przez 15 minut, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste, a sos będzie bulgotał jak kocioł pod spodem.
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.