Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj francuski w mgnieniu oka: Olivey French soczewica i sałatka jęczmienna spróbuj. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. 92 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tymianek, czosnek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Francuski w mgnieniu oka: Sałatka z soczewicy Dijon z cytryną pieczone krewetki, Francuski w mgnieniu oka: zupa z soczewicy i kiełbasy, oraz Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową.
Instrukcje
1
Umieść jęczmień w średnim rondlu na średnim ogniu i tostuj, często mieszając, aż jęczmień będzie pachniał smacznie, a na ziarnach pojawią się małe złote plamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj 2 szklanki bulionu warzywnego i 2 szklanki wody, 1 ząbek czosnku, połowę liścia laurowego i sól. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż jęczmień będzie miękki, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina Wieprzowa
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Odcedzić nadmiar płynu i wyrzucić liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Czosnek Goya®
4
Włóż soczewicę do osobnego rondla z pokrywką i przykryj 2 szklankami bulionu warzywnego, 1 ząbkiem czosnku, połową liścia laurowego i solą. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż soczewica są miękkie, ale nie straciły swój kształt, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina Wieprzowa
Soczewica
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Odcedzić nadmiar płynu i wyrzucić liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Czosnek Goya®
6
Podczas gotowania jęczmienia i soczewicy ubijamy tapenadę, sok z cytryny, połowę skórki z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól i pieprz, tworząc vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Srebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Soczewica
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
7
Wrzucić jęczmień i soczewicę delikatnie silikonową szpatułką w dużej misce z vinaigrette, pietruszka, szalotki, i pozostałej skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Srebrne Nonpareile
Cały Imbir, Rozgnieciony
Soczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej (najlepiej w temperaturze pokojowej), zwłaszcza obok dużego kawałka pieczonego łososia.
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.