Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia

Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj francuski w mgnieniu oka: Olivey French soczewica i sałatka jęczmienna spróbuj. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. 92 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tymianek, czosnek, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Francuski w mgnieniu oka: Sałatka z soczewicy Dijon z cytryną pieczone krewetki, Francuski w mgnieniu oka: zupa z soczewicy i kiełbasy, oraz Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową.

Instrukcje

1
Umieść jęczmień w średnim rondlu na średnim ogniu i tostuj, często mieszając, aż jęczmień będzie pachniał smacznie, a na ziarnach pojawią się małe złote plamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj 2 szklanki bulionu warzywnego i 2 szklanki wody, 1 ząbek czosnku, połowę liścia laurowego i sól. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż jęczmień będzie miękki, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
JęczmieńJęczmień
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Odcedzić nadmiar płynu i wyrzucić liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Włóż soczewicę do osobnego rondla z pokrywką i przykryj 2 szklankami bulionu warzywnego, 1 ząbkiem czosnku, połową liścia laurowego i solą. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż soczewica są miękkie, ale nie straciły swój kształt, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Odcedzić nadmiar płynu i wyrzucić liść laurowy i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Podczas gotowania jęczmienia i soczewicy ubijamy tapenadę, sok z cytryny, połowę skórki z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól i pieprz, tworząc vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wrzucić jęczmień i soczewicę delikatnie silikonową szpatułką w dużej misce z vinaigrette, pietruszka, szalotki, i pozostałej skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
SoczewicaSoczewica
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej (najlepiej w temperaturze pokojowej), zwłaszcza obok dużego kawałka pieczonego łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn