Francuski w mgnieniu oka: kremowy pieczarkowy Fettuccine

Francuski w mgnieniu oka: kremowy pieczarkowy Fettuccine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj francuski w mgnieniu oka: kremowy Fettuccine z grzybami. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka grzybów, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj French in a Flash (Classic): Wild Mushroom Vol-au-Vent, Francuski w mgnieniu oka: kremowy makaron z szafranem i szpinakiem, oraz Francuski w mgnieniu oka: Zielona sałatka z kremowym sosem z koziego sera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W małym przykrytym garnku podgrzać bulion i suszone grzyby razem na średnim ogniu, aż gotują się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wyjąć z ognia i pozostawić na 10 minut. W dużym garnku do duszenia o wysokim boku rozgrzać masło i oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż pienienie ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać grzyby cremini i smażyć, mieszając często, aż złoty kolor, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
4
Dodać szalotkę, czosnek i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając często, aż szalotka jest miękka, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Odtworzone suszone grzyby wyjąć z wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodaj bulion do świeżych grzybów i szalotki i gotuj, aż prawie się wchłonie, 1 minutę. Wyłącz ogrzewanie i przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Gotować fettuccine aż al dente, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania przed odsączeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
W małym robocie kuchennym wymieszaj odtworzone suszone grzyby i crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Dodać mieszaninę do świeżych podsmażonych grzybów i wymieszać, aby rozpuścić crème fraîche w sosie. Wrzucić do makaronu i dodać tyle wody makaronu, aby mieszanina grzybów lekko pokryć pasma makaronu. Wymieszać z parmezanem i podawać razem z pokrojonym w plasterki stekiem lub samodzielnie z odrobiną oleju z czarnej trufli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Olej TruflowyOlej Truflowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn