Francuski w mgnieniu oka: kremowy pieczarkowy Fettuccine

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj francuski w mgnieniu oka: kremowy Fettuccine z grzybami. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka grzybów, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj French in a Flash (Classic): Wild Mushroom Vol-au-Vent, Francuski w mgnieniu oka: kremowy makaron z szafranem i szpinakiem, oraz Francuski w mgnieniu oka: Zielona sałatka z kremowym sosem z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W małym przykrytym garnku podgrzać bulion i suszone grzyby razem na średnim ogniu, aż gotują się na wolnym ogniu.
Wyjąć z ognia i pozostawić na 10 minut. W dużym garnku do duszenia o wysokim boku rozgrzać masło i oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż pienienie ustąpi.
Dodać grzyby cremini i smażyć, mieszając często, aż złoty kolor, 6 do 7 protokół.
Dodać szalotkę, czosnek i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając często, aż szalotka jest miękka, 1 do 2 protokół.
Odtworzone suszone grzyby wyjąć z wywaru.
Dodaj bulion do świeżych grzybów i szalotki i gotuj, aż prawie się wchłonie, 1 minutę. Wyłącz ogrzewanie i przykryj garnek.
Gotować fettuccine aż al dente, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania przed odsączeniem.
W małym robocie kuchennym wymieszaj odtworzone suszone grzyby i crème fraîche.
Dodać mieszaninę do świeżych podsmażonych grzybów i wymieszać, aby rozpuścić crème fraîche w sosie. Wrzucić do makaronu i dodać tyle wody makaronu, aby mieszanina grzybów lekko pokryć pasma makaronu. Wymieszać z parmezanem i podawać razem z pokrojonym w plasterki stekiem lub samodzielnie z odrobiną oleju z czarnej trufli.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose]()
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.