Francuski w mgnieniu oka: Krab z miękkiej muszli Meunière
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj francuski w mgnieniu oka: Krab z miękkiej skorupki Meunière spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 63 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo popękany pieprz, mleko, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kanapki Z Krabami Soft-Shell, Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki, oraz Grillowany lub smażony Krab miękki BLT.
Instrukcje
Umieść kraby w misce z mlekiem. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Lekko zagrzebać kraby w przyprawionej mące.
Na szerokiej patelni roztop dwie łyżki masła na średnim ogniu.
Pozostałe dwie łyżki masła umieścić w małym rondlu na średnim ogniu. Roztopić masło, a następnie nadal delikatnie gotować, aż masło stanie się złotobrązowe.
Dodać plasterek cytryny i zdjąć z ognia.
Umieść kraby na patelni z masłem i smażyć na złoty kolor, obracając raz, o 3 protokół na stronę. Ułóż na półmisku i polej kraby sosem maślanym cytrynowym.
Dekoruj natką pietruszki i / lub dodatkowymi klinami cytryny.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.