Francuski w mgnieniu oka: gęsta zupa z selera z Gruyère

Przepis francuski w mgnieniu oka: gęsta zupa z selera z Gruyère może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pieprzu, szalotki, gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Remoulade Z Selera Jabłkowego Z Krabem, Francuski W Mgnieniu Oka: Quiche Z Brokułów Z Gruyère I Cheddarem, oraz Francuski w mgnieniu oka: parmezan i Gruyère Gougères z Jambon de Bayonne, rukolą i masłem Dijon-Chive dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej garnku rozpuścić masło na średnim ogniu, aż będzie spienione.
Dodać szalotki, i gotować na średnim ogniu, aż niskie do średniego ciepła karmelizowane, o 10 protokół. Przechowywać filiżankę wody z boku, i dodać plusk co kilka minut, aby utrzymać szalotki przed spaleniem, zanim zostaną karmelizowane.
Dodać ziemniaki, korzeń selera, tymianek, sól, pieprz i bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, gotując przez 30 minut.
Dodaj zawartość garnka do blendera i ostrożnie przecier do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podawać na gorąco, z dużą stos grubo startego Gruyère do stos na wierzchu i roztopić do zupy.