Francuski w mgnieniu oka: duszony koper włoski
Francuski w mgnieniu oka: duszony koper włoski może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 111 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką trybula, panko, bulion warzywny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Francuski w mgnieniu oka: szybko duszone Młode pory z parmezanem i tymiankiem, Francuski w mgnieniu oka: oliwkowa Francuska Sałatka z soczewicy i jęczmienia, oraz Francuski w mgnieniu oka: Francuskie pierogi z zupą cebulową.
Instrukcje
W szerokim patelni non-stick, ciepła 1/2 łyżka oliwy z oliwek i 1/2 łyżka masła na średnim ogniu. Gdy masło się stopi i zacznie się spieniać, dodaj plastry kopru włoskiego. Sauté, obracając plastry często z silikonową szpatułką, aż po prostu zmieniając złoty kolor, 4 do 5 minut.
Dodaj wino i pozwól mu zmniejszyć na 30 do 60 sekund.
Dodać bulion z kurczaka, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć garnek, i gotować na wolnym ogniu, aż Koper będzie przetargu końcówki noża, 12 do 15 minut.
Zdejmij pokrywę z garnka i pozwól, aby nadmiar wilgoci odparował.
W misce, wymieszać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek, panko, i kopru włoskiego liści i trybuli. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej brojlery do wysokiej. Spray 9 1/2-przez 12-calowe naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek.
Koper włożyć na dno naczynia i przykryć mieszanką panko-ziołową.
Umieść w kotle, 5 do 6 cali poniżej źródła ciepła i gotuj, aż panko będzie złocisto-brązowy, 6 do 7 minut.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Mouton Cadet Bordeaux Rouge z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.