Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse

Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse
Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 676 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz wywar rybny, majonez, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Makaron Bouillabaisse, Labraks Chilijski, oraz Labraks Chilijski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy na średnim ogniu w grubym dnie, szerokim garnku z bokami na tyle wysokimi, aby pomieścić 3 szklanki płynu-używam patelni do risotto. Gdy olej jest ciepły, dodaj pokrojoną cebulę i koper włoski do garnka, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pozostawić warzywa do potu przez 2 minuty, a następnie dodać w plasterkach czosnku. Gotować warzywa przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Następnie dodaj do puszki odsączonych drobnych pomidorów pokrojonych w kostkę i białe wino. Podnieść ciepło do wysokiej, i pozostawić do wina, aby zmniejszyć nieco na około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobne PomidoryDrobne Pomidory
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion rybny do garnka, dodać szafran i liść laurowy. Gdy wywar dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Jest to ta część procesu, od której "bouillabaisse" otrzymuje swoją nazwę: pierwsza część słowa oznacza "gotować", a druga "obniżać."Szafran zakwitnie w gotującej się cieczy i będzie stromy jak herbata w magazynie, powodując, że zmieni swój charakterystyczny kolor nagietka. Ponownie lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
BouillabaisseBouillabaisse
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SzafranSzafran
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Po 10 minut minęło, dodać w skale krewetki i małże, i mieszać je wokół w bulionie bouillabaisse. Powinny one trwać nie dłużej niż 3 minuty, aby gotować; krewetki zmienią się z szarego do koralowego koloru, a małże zostaną otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Podczas gdy zapas się gotuje, gotuj okonia morskiego. Zacznij od przyprawiania labraksa solą i pieprzem po obu stronach. Następnie przykryj dno dużej nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek-typowa patelnia wymaga około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
SeabassSeabass
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, a gdy olej zacznie migotać, dodać cztery filety ryb. Gotować przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Rouille z grzankami bagietki: toast bagietki, ułóż plastry w jednej warstwie na blasze do pieczenia,i uruchomić w piekarniku 350 stopni, aż wyschnie i złocisty, o 10 protokół, ale miej na nie oko!
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Do rouille, połączyć majonez, czosnek, sok z cytryny i skórki, i pieczonej czerwonej papryki w mini robocie, i doprawić solą i pieprzem. Zmiksować do przecieru i połączyć. Rouille, co tłumaczy się jako" rdza", ze względu na kolor, który tradycyjnie przybiera z szafranu i papryki, można podawać obok bouillabaisse z tymi małymi grzankami bagietkowymi—idealnymi do zanurzania i wrzucania do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
BouillabaisseBouillabaisse
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
BagietkaBagietka
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
SzafranSzafran
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn