Francuski w mgnieniu oka: 5 główek pieczonego kurczaka z czosnkiem

Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Francuski w mgnieniu oka: 5 głów pieczonego kurczaka z czosnkiem może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 157g białka, 145 g tłuszczu, oraz w sumie 2161 kalorii. Na 9,64 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz kurczaka, masło, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 148 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: kanapki Daube Roast Beef, Francuski W Mgnieniu Oka: Rustykalna Pieczona Kaczka Z Młodymi Ziemniakami, Cukrem S, oraz Flash pieczeń wołowa z czosnkiem, rozmarynem i Girolles (schiacciat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Odetnij górną ćwiartkę dwóch główek czosnku poziomo.
Skropić każdą główkę czosnku ilością oliwy z oliwek i lekko posypać solą. Owinąć szczelnie w folię. Piecz przez 1,5 godziny. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie wyciśnij miękki miąższ czosnku z głowy.
Podnieść temperaturę piekarnika do 218°.
Użyj palców, aby oddzielić skórę kurczaka od mięsa, uważaj, aby nie rozerwać skóry. Obierz ząbki 1 główki czosnku i rozrzuć je po całym kurczaku pod skórką.
Użyj widelca, aby rozgnieść masło, dwie główki prażonych ząbków czosnku i 1 łyżka tymianku razem. Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz suchego kurczaka i natrzeć masło czosnkowe.
Przetnij czwartą głowę czosnku na pół poziomo. Włożyć główkę czosnku, rozmaryn i pozostały tymianek do jamy kurczaka.
Umieść kurczaka na stojaku na patelni do pieczenia.
Oddzielić, ale nie obierać, ząbki ostatniej główki czosnku. Rozsypać je na dnie patelni do pieczenia, wlać wino i wywar. Kurczaka lekko przykryć folią.
Piecz kurczaka przez 30 minut.
Wyjmij folię i piecz kolejne 60 minut, aż soki będą jasne, a skóra będzie chrupiąca. Baste co około 15 minut.
Wyjąć kurczaka na odpoczynek. Ustaw patelnię na średnim ogniu na piecu i zmniejsz sos do patelni do 1/2 szklanki.
Podawać razem z pieczonym kurczakiem.