Francuski chleb wiejski z porzeczkami i rozmarynem
Francuski chleb wiejski z porzeczkami i rozmarynem wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 83 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz rozmaryn, mąkę chlebową, mąkę żytnią i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Francuski Kraj Kwaśne Ciasto Chleb, Brązowy Chleb Sodowy Z Porzeczkami I Kminkiem, oraz Budyń Chlebowy Z Gruszkami, Porzeczkami I Cynamonem.
Instrukcje
Lekko łyżka 1 szklanki mąki chlebowej i mąki pełnoziarnistej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz z gąbką i 4 kolejnymi składnikami (gąbka przez sól) w robocie kuchennym; przetwarzaj, aż ciasto uformuje kulkę. Proces ciasto 1 dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, zagnieść w porzeczkach, 2 łyżkach mąki chlebowej i rozmarynu. Uformuj 9-calowy okrągły bochenek i umieść bochenek na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Odkryj bochenek i zrób kółko i krzyżyk w kółko i krzyżyk na całej powierzchni bochenka, używając ostrego noża.
Piec w 375 przez 40 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.