Francuski Budyń Chlebowy Tostowy
Francuski budyń chlebowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 730 kalorii, 16G białka, oraz 47g tłuszczu na porcję. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 34 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka ekstraktu vanillan, chała Bochenek, pół i pół, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Z łyżką wynik 34% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy są Francuski Budyń Chlebowy Tostowy, Francuski Budyń Chlebowy Tostowy, oraz Francuski Budyń Chlebowy Tostowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Ułóż chleb w dwóch warstwach w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 na 2 cale, krojąc chleb tak, aby pasował do naczynia. Odłóż na bok.
W dużej misce ubić jajka, pół na pół, miód, skórkę pomarańczową, wanilinę i sól.
Wylać mieszaninę na chleb i nacisnąć chleb. Odstawić na 10 minut.
Umieść naczynie do pieczenia w większej patelni do pieczenia i dodaj wystarczająco dużo bardzo gorącej wody z kranu do patelni do pieczenia, aby uzyskać cal z boku naczynia do pieczenia. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową, napinając ją, aby folia nie dotykała budyniu. Zrób dwa cięcia w folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec przez 45 minut, wyjąć folię aluminiową i piec przez kolejne 40 do 45 minut, aż budyń się zadycha i krem jest ustawiony.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
Małym sitem lekko kurz z cukrem cukierniczym i podawaj na gorąco w kwadraty z syropem klonowym z boku.