Francuski bochenek cheeseburgera
Przepis na francuski bochenek cheeseburgera można przygotować w około 50 minut . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 229 kalorii , 10 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup chrupiący bochenek, białko jaja, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to amerykańskie danie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Cheeseburger Loaf , Cheeseburger Meat Loaf i Cheeseburger Meat Loaf .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę i pieprz na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj mąkę, musztardę i ketchup; odłożyć na bok.
Rozwałkuj ciasto zaczynając od szwu. Wklep w 14-calowy. x 12 cali prostokąt. Nałóż mieszaninę mięsną wzdłuż środka ciasta; posypać plasterkami sera. Przesuń długie boki ciasta na środek nad nadzieniem; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Połóż łączeniem do dołu na blasze do pieczenia pokrytej sprayem kuchennym.
Posmarować białkiem jajka.
Ostrym nożem wykonaj ukośne nacięcia w górnej części bochenka.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Cheeseburger świetnie komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest St. Francis Reserve Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Rezerwat św. Franciszka Merlot]()
Rezerwat św. Franciszka Merlot
Rezerwat św. Franciszka Merlot jest produkowany i uprawiany wyłącznie na 20-akrowej działce położonej w sercu winnicy posiadłości w dolinie Sonoma. Gleba jest charakterystyczna, dobrze przepuszczalna, z wierzchnią warstwą skał, żwiru i gliny, która daje niewielkie ilości winogron z jednej winorośli i doskonałą koncentrację owoców. Chłodny mikroklimat winnicy łagodzony jest przez bryzę znad Pacyfiku i Zatoki San Francisco i charakteryzuje się porannymi i wieczornymi mgłami. Te niskie temperatury w nocy mają kluczowe znaczenie dla rozwoju złożonych owoców najwyższej jakości. Winorośle są nawadniane kroplowo, a korony przerzedza się poprzez usuwanie liści z winorośli, aby zwiększyć ekspozycję na słońce, koncentrując kolor i smak. Zbiór zwykle przypada na okres od połowy września do końca października. Owoce zbierane są ręcznie i rozdrabniane w zbiornikach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze. Fermentacja trwa od 8 do 15 dni. Różne partie są umieszczane w nowych i rocznych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu i pozostają oddzielne przez 24-30 miesięczny okres dojrzewania. Następnie mieszankę montuje się. Butelkowanie odbywa się bez klarowania i filtracji, a wino jest przechowywane od dziewięciu do dziesięciu miesięcy przed wypuszczeniem na rynek.